Preventivní prohlídky

12.02.2013 10:23

 

 

Velké množství onemocnění může dlouhou dobu probíhat skrytě a projeví až v posledních stádiích. Příznaky často nastupují velmi pozvolna a proto jim majitel nepřisuzuje žádný význam a připisuje je například k věku (únava, snížená chuť k jídlu, zvýšený příjem tekutin, častější pití, hubnutí, obezita, ztráta a zhoršení kvality srsti…). Proto se bohužel v ordinaci často setkáváme s případy, kdy onemocnění je rozpoznáno příliš pozdě a léčba v této fázi již není účinná. 

 

Cílem preventivních prohlídek je včasné odhalení případné nemoci v raném stadiu, nasazení vhodné léčby (která může znamenat např. jen zavedení vhodnějšího krmiva) a tím nejen prodloužení, ale především zkvalitnění života vašeho zvířete.

 

Abychom odhalili onemocnění včas a mohli zvíře úplně vyléčit nebo alespoň zpomalit vývoj nemoci, je nutné provádět preventivní vyšetření pravidelněPreventivní vyšetření u zvířat jsou na rozdíl od  lidí bohužel stále velmi podceňovány. Aby pro vás byly naše preventivní programy dostupnější, provádí naše ordinace preventivní vyšetření zdarma.